Dieren natuurlijk genezen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de behandeling van hun huisdier voor alternatieve geneeswijzen. Iedereen wil graag zijn huisdier een vooral lang, gezond en plezierig leven geven.
Mocht het dan toch gebeuren dat je huisdier ziek wordt of klachten krijgt, dan gun je ze toch een behandeling zonder nare bijwerkingen en een zo natuurlijk mogelijke behandeling.

Onder alternatieve geneeswijzen wordt o.a. verstaan: homeopathie, fytotherapie, bachbloesemtherapie, aromatherapie, reiki, acupunctuur, acupressuur, enz. Alternatieve geneeswijzen voor dieren gaan uit van het totale dier; dieren bestaan net als mensen uit een ziel, geest en lichaam. Alternatieve geneeswijzen zijn er op gericht de balans weer te herstellen en het zelfgenezende vermogen van het dier te activeren. Voor een behandeling is het belangrijk te weten hoe een huisdier functioneert, welke trauma’s, ziekten en kwalen een huisdier al heeft doorgemaakt maar vooral ook de relatie met het baasje of bazinnetje. Alternatieve geneeswijzen zijn toe te passen op elk huisdier, ongeacht het soort huisdier of de grootte van het huisdier.

Vele aandoeningen of klachten zijn te genezen met alternatieve geneeswijzen, maar toch zijn er ziekten waarin alternatieve geneeswijzen alleen verlichting kunnen geven, bv. bij ziekten als kanker.
Dieren reageren zo goed op alternatieve geneeswijzen omdat dieren nog heel dicht bij de natuur staan en geen vooroordelen kennen. Als je een sterke band met je huisdier hebt, dan weet je vaak al snel wat het dier nodig heeft en wat het dier je wilt 'vertellen'.